Objednávky:

731 528 242

Velkoobchod zeleninou a ovocem
rozvoz čerstvého ovoce a zeleniny

Členění zeleniny

Zelenina a její členění

Zelenina

je velmi důležitou součástí naší stravy. Zelenina je důležitá, protože je velmi zdravá hlavně pro svůj obsah vitamínů, minerálních látek, vlákniny a dalších důležitých látek. Z uvedených důvodů je zelenina  žádaná ve školách,  zařízeních společného stravování. Zelenina umožňuje stravu obohatit nejen z hlediska pro zdraví významných látek, ale jídlo doplněné o  vhodně zvolenou a upravnou zeleninu zvyšuje přitažlivost podávané stravy.

Za zeleninu jsou označovány jedlé části rostlin, většinou jednoleté či dvouleté, které se používají buď čerstvé, nebo různě kuchyňsky upravené.

 

 

Jakou zeleninu použít:

košťálovou

je to zejména hlávkové zelí a to bílé a červené,  čínské zelí, kapusta, kedlubny, květák, brokolice

kořenovou

je to mrkev, celer, petržel, pastinák, ředkvičky, ředkev, křen, červená řepa, vodnice, černý kořen, tuřín

luskovou

nejznámější jsou hrachové lusky a fazolové lusky. - hrachové lusky - jsou zelené lusky hrachu setého zahradního

plodovou

rajče, paprika, lilek - nepravé bobule zelenin tykvovitých - tykve, okurky, meloun

cibulovou

cibule kuchyňská, jarní cibule , perlovka (na nakládání), šalotka (drobná, jemná cibule), česnek (bílý a modrý tzv. paličák), pór, pažitka

listovou

salát hlávkový, římský salát, štěrbák, ryhlené čekankové puky, roketa seta, řeřicha zahradní, smatanka, brutnák, potočnice lékařská, radicchio

kořeninovou

bazalka, kopr, libeček, petrželová nať, estragon, koriandr, dobromysl, majoránka, saturejka, tymián, naťový celer

 

Hledáme dodavatele

Hledáme dodavatele českého česneku

Přijímáme objednávky na krouhané zelí