Objednávky:

731 528 242

Velkoobchod zeleninou a ovocem
rozvoz čerstvého ovoce a zeleniny

Drobné ovoce


Borůvky, brusinky, černý a červený rybíz, angrešt, vinná réva (hroznové víno - červené, bílé, modré), maliník (malina), ostružník (ostružina) a jahodník (jahoda), physalis, datle.








hroznové víno

malina

jahoda

borůvka

ostružina









brusinky
rybíz
angrešt
physalis
datle


Objednat:

  • telefon: 731 528 242 - Jan Půlpán 
  • objednávkový formulář


Podrobně o drobném ovoci:

Borůvka

brusnice borůvka, rozsáhlé porosty se nazývají borůvčí, keřík má asi 50 cm a opadavé listy, modrý plod - borůvka - má výraznou chuť a modře barví. Je zdrojem antioxidantů působícím pozitivně proti rakovině.

Brusinky

brusnice brusinka - roste na svazích kopců a hor jehličnatých lesů nebo na vřesovištích. Plazivý keřík dorůstá až 25 cm, brusinky jsou červené (nejprve bílé a průhledné) bobule o průměru 5 - 8 mm. Jsou kyselé a nahořklé, zpracovávají se jako marmelády, u nás jsou chráněné.

Hroznové víno

  • červené
  • modré
  • bílé

druhé nejšlechtěnější ovoce na světě. Obsahuje zejména sacharidy a vitaminy B, konzumuje se v syrovém stavu, častěji se využívá k výrobě alkoholických nápojů.

Angrešt

srstka angrešt - lesní i zahradní keř, růžovočerné květy, plod - angrešt - je vodnatý, v průměru má 2 cm, zelený a sladký, větve keře jsou trnité. Obsahuje stejně vitaminu C jako citrón, bohatý na draslík, karoten, hořčík nebo měď. Ochraňuje před cévními nemocemi.

Malina

barvivo obsažené v tomto drobném ovoci patří mezi nejsilnější antioxidanty. Plody jsou červené, pomáhají při horečnatých a zánětlivých onemocněních, účinný i pro zdravotní stav kuřáků a alkoholiků.

Ostružina

známý keř dorůstá až do výšky 3 metrů, plody jsou použitelné v dezertech a džemech.

Jahoda

souplodí nažek na zdužnaťelém květním lůžku, je šťavnatá. Bohatý zdroj vitaminu A, B, C a E. Dělí se na jahodu zahradní (jednoplodící, stáleplodící, měsíční) a jahodu lesní, ta má malý plod. Jahody by se měly skaldovat v chladu.

Černý rybíz, červený rybíz

plodem jsou malé bobule s vysokým obsahem vitaminu C. Charakteristickou vůni dodávájí éterické silice. Roste divoce, působí močopudně a protihnilobně.


Physalis

sladkokyselá chuť, zelenožlutý až žlutooranžový plod tvarem připomínající třešeň. Nejlépe chutná syrová a dává se do ovocných salátů.

Datle

tmavě hnědé oválné plody, dlouhé 3 - 7 cm, nízký obsah vody, 70% sacharidů. Bohatý energetický zdroj pro lidský organismus, konzumují se vysušené.






 

Hledáme dodavatele

Hledáme dodavatele českého česneku

Přijímáme objednávky na krouhané zelí